Космички информации

Вести од вселенската и сателитската индустрија

Месец: Март 2023 година

Водачите на мисијата Артемида III и Артемида IV беа избрани од НАСА

Kierownictwo księżycowych zespołów naukowych dla planowanych misji Artemis III i Artemis IV będzie powierzone dwóm wysoko cenionym i utalentowanym naukowcom. Informacja ta została niedawno ogłoszona przez NASA. Program Artemis stara się dokonać wyczynu wysłania pierwszej kobiety i osobnika kolorowego na…

Промени на површината на вулканот Венера откриени за време на мисијата Магелан

Роберт Херик, планетарен научник и професор по наука на Геофизичкиот институт Фербенкс на Универзитетот во Алјаска, неодамна објави студија во списанието Science. Студијата сугерира дека вулкан на Венера последен пат еруптирал во 1991 година. Вулкански отвор на северната страна на Маат Монс во…

Канадската вселенска агенција открива ново лого со јаворовиот лист и месечината

Канадската вселенска агенција (CSA) неодамна претстави сосема ново лого што ја претставува растечката посветеност на земјата за вселенско истражување. Новото лого се состои од три ѕвезди и јаворов лист. Три ѕвезди значат простор, брилијантност, интелигенција и знаење. Вклучен е и јаворов лист кој…

Заедничка мисија на НАСА и Италијанската вселенска агенција поврзана со загадувањето на воздухот

Мулти-аголниот сликар за аеросоли (MAIA) е заедничка мисија меѓу НАСА и Италијанската вселенска агенција Agenzia Spaziale Italiana (ASI). Мисијата ќе проучува како загадувањето со честички во воздухот влијае на здравјето на луѓето. МАИА значи дека епидемиолозите и здравствените работници…

Вселенскиот телескоп Џејмс Веб забележа ѕвезда на работ да стане супернова

Вселенскиот телескоп Џејмс Веб (JWST) направи неколку интересни фотографии од ѕвездата Wolf-Rayet WR 124. WR 124 е во соѕвездието на Стрелец и е оддалечена околу 15 светлосни години од Земјата. Ѕвездата, која е околу 000 пати помасивна од Сонцето, е…

Некатегоризирано

Пристап до Интернет во Радом - рангирање на оператори.

Како да го изберете најдобриот интернет оператор во Радом? Радом, како и повеќето градови во Полска, има многу даватели на интернет услуги, кои нудат широк спектар на услуги и цени. Изборот на најдобар интернет оператор во Радом може да биде тежок, но не и невозможно. Пред да донесете одлука, треба да…

Некатегоризирано

Пристап до Интернет во Честохова - рангирање на оператори.

Преглед на достапни интернет-оператори во Ченстохова Честохова е град во кој моментално можете да ги користите услугите на интернет мрежите обезбедени од неколку провајдери. Меѓу достапните интернет-мрежни оператори во Честохова се: UPC, Orange, Netia, Vectra, Inea и локални даватели на услуги…

Некатегоризирано

Пристап до Интернет во Глогов - рангирање на оператори.

Кои се најдобрите опции за пристап до интернет во Глогов? Głogów има многу добра интернет инфраструктура, поради што има многу опции за пристап до Интернет во градот. Една од најпопуларните опции е фиксниот широкопојасен пристап, кој го нудат бројни интернет провајдери,…

Некатегоризирано

Пристап до Интернет во Легница - рангирање на оператори.

Споредба на интернет понуди достапни во Легница Жителите на Легница можат да изберат од широкиот опсег на достапни Интернет понуди. Многу од нив комбинираат брзи врски и атрактивни цени. Услугите достапни на пазарот вклучуваат: Orange: Orange нуди различни интернет пакети,…

Некатегоризирано

Пристап до Интернет во Јеленија Гора - рангирање на оператори.

Како да го изберете најдобриот интернет оператор во Јеленија Гора? Изборот на најдобриот интернет оператор во Јеленија Гора е тешка задача, особено кога станува збор за оценување на неговата понуда. Пред да донесете одлука, вреди да се запознаете со мислењата на клиентите за поединечни оператори, бидејќи е…